In het seizoen 2019-2020 speelt de Spelgroep Driekoningenavond van William Shakespeare. Hij schreef deze romantische komedie rond 1600. 

Het verhaal gaat dat Shakespeare het stuk in opdracht van het hof zou hebben geschreven. De opvoering ervan zou hebben plaatsgevonden op 6 januari 1601, op driekoningenavond.  Deze theorie lijkt echter weinig waarschijnlijk, want de betreffende hertog arriveerde pas in Londen op 26 december 1600, waardoor het gezelschap de komedie in slechts tien dagen zou hebben moeten repeteren.

Wij spelen Driekoningenavond in een bewerking van Jack Nieborg

Hertog Orsino is verliefd op gravin Olivia maar zij moet hem niet. Daarom stuurt hij zijn knecht Cesario, de als man verklede Viola, om Olivia van zijn liefde te overtuigen.

Een komische liefdesdriehoek vol misverstanden is het gevolg. En de chaos is compleet als Viola’s doodgewaande tweelingbroer plotseling opduikt.

Er wordt geduelleerd, er wordt gehuwd, iemand wordt krankzinnig verklaard, foute personen beschuldigen elkaar van ontrouw of ondankbaarheid. Maar een komedie zou geen komedie zijn zonder een goed einde.